L'Associació Codines Participa neix a conseqüència del procés de primàries que se celebra a Sant Feliu de Codines des de les eleccions municipals del 2019. Un procés que va sorgir de la voluntat de la ciutadania de crear l’agrupació d'electors Primàries Codines, independent de qualsevol partit polític, i que aconseguís portar un canvi en la manera de fer política al municipi mitjançant la participació de tot l'electorat i posant el focus d’atenció en la participació de la ciutadania en els diferents aspectes de la política.

Els objectius de l'Associació Codines Participa són:

  1. Promocionar i difondre la participació ciutadana en la política de Sant Feliu de Codines, en particular, i del país en general.
  2. Organitzar l'agrupació d'electors per a les eleccions municipals de Sant Feliu de Codines amb el nom Primàries Codines, donar-li suport i vetllar pel seu bon funcionament.
  3. Actuar com a observatori de la vida política de Sant Feliu de Codines.

Els valors de l'Associació Codines Participa són la república catalana, el feminisme, la participació ciutadana i la sostenibilitat. Mitjançant aquests valors reivindiquem la legitimitat del referèndum del primer d'octubre del 2017, la normalització de la presència de la dona en tots els espais de poder, decisió i participació, la necessitat de crear un nou model polític més participatiu i l'aposta per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania des d'una òptica mediambiental, econòmica, política i social.

La participació de tota la ciutadania i la transparència són els principis que guien tota l'activitat de l'Associació Codines Participa.

Estatuts